Bodø Voksenopplæring er vinner av lisens for 2021

Før jul hadde vi en konkurranse der vi ønsket de gode historiene fra bruken av Aski Raski. Vi fikk inn mange fine historier og gode tips. Vi takker alle som har sendt inn her, og gratulerer Bodø Voksenopplæring som vinner!

Fra Bodø Voksenopplæring var det Janne Kathrin Helgesen som delte sine erfaringer med Aski Raski. For oss i Aski Raski er det inspirerende å motta slike tilbakemeldinger, og det gir oss motivasjon til å utvikle programmet videre.

Foto: privat

 

Her er hva Janne Kathrin sendte inn til oss:

-Det som er bra med Aski Raski er at de kan jobbe både på skolen og hjemme. Vi hadde ei gruppe her hos oss med voksne mennesker med lite skolebakgrunn. De kunne alle avkode bortsett fra ei dame. Hun var ny i Norge og ny på skolebenken. Jeg viste dem programmet og vi jobbet ei stund med at de skulle klare å logge seg inn (det er ofte det vanskeligste). Etter ei stund kunne jeg se i loggen at denne damen jobbet hjemme. Hun ble så glad i Aski Raski. Hun lærte å avkode med god hjelp av programmet. Hun ble ikke den raskeste, men den mest nøyaktige leseren vi hadde i gruppa. I dag gjør hun gode fremskritt og imponerer stort. Dette var første gangen vi prøvde Aski Raski hos oss og det ga oss lærere motivasjon til å jobbe videre med dette i nye grupper.

Vi bruker blant annet Aski Raski på storskjerm og jobber med lyder sammen. Korlesing, stavelsesdeling og enkle lyder. De sitter også med hver sin IPad med egen bruker og jobber individuelt. Da går læreren rundt og veileder dem hvor de burde jobbe og hjelper dem. Noen trenger mye støtte og andre synes det er best å få jobbe i fred.

For våre deltakere kan det være vanskelig å finne frem, de kan plutselig sitte å jobbe med noe som er langt over deres nivå når de egentlig skal jobbe med bare enkle stavelser eller lyder.

Vi setter pris på innspill på hva som kunne vært utbedret videre i programmet. Janne Kathrin etterlyser en enklere måte å finne frem i oppgaver på. Læringsstier er vår nyeste funksjonalitet, og vi mener at dette vil løse hennes utfordring på en god måte. Det vil foreligge ferdige stier, samt mulighet for å redigere og lagre disse, og tildele til enkeltelever eller grupper. Man kan også opprette helt egne stier fra bunn. Klikk her for en kort veiledningsvideo.