Konkurranse – Norge på langs

«Dette er historien om en familiefar som plutselig mistet kona i kreft. Om en far som måtte fortelle sine barn på åtte og ti år at mamma skulle dø. Hvordan takler man sånn?

Dette er helt i ytterkanten av hva et menneske tåler. Helt, helt på grensen. Her måtte han trå varsomt. Det var to skolebarn som skulle ha sin matpakke og gjøre sine lekser. Hver dag.

For å bevare sin mentale helse og få styrke til å bevare familiens trygghet, begynte Simen å løpe. Langt. Veldig langt. Nå skal han løpe enda lengre.»

1. juli skal Simen Holvik prøve å sette verdensrekordforsøk i å løpe Nordkapp-Lindesnes.

Aski Raski har fått lov til å følge Simen på veien. Vi blir inspirert av hans pågangsmot og evne til å møte livets utfordringer. Han ønsker gjennom sitt prosjekt å vise at alt er mulig, noe vi i Aski Raski også ønsker å formidle. Å lære å lese kan for noen føles som en maraton eller to, kanskje til og med som et verdensrekordforsøk. For andre er dette en lek.

Uansett forutsetning, kreves det trening for å nå nye mål. For Simen handler det om å løpe. For de som skal lære å lese, er Aski Raski et verktøy som kan brukes i treningen.

Vinn skolelisens for 1 år

Kjenner du noen som har nådd sine mål med Aski Raski?

Påmelding til konkurranse

Mer om prosjektet

Ønsker du å følge med på dette ekstreme prosjektet eller kanskje du vil slå følge med Simen på deler av turen? Det skal vi!

Et eventuelt overskudd av prosjektet vil doneres til Barnekreftforeningen.

Les mer her

 

 

Bodø Voksenopplæring er vinner av lisens for 2021

Før jul hadde vi en konkurranse der vi ønsket de gode historiene fra bruken av Aski Raski. Vi fikk inn mange fine historier og gode tips. Vi takker alle som har sendt inn her, og gratulerer Bodø Voksenopplæring som vinner!

Fra Bodø Voksenopplæring var det Janne Kathrin Helgesen som delte sine erfaringer med Aski Raski. For oss i Aski Raski er det inspirerende å motta slike tilbakemeldinger, og det gir oss motivasjon til å utvikle programmet videre.

Foto: privat

 

Her er hva Janne Kathrin sendte inn til oss:

-Det som er bra med Aski Raski er at de kan jobbe både på skolen og hjemme. Vi hadde ei gruppe her hos oss med voksne mennesker med lite skolebakgrunn. De kunne alle avkode bortsett fra ei dame. Hun var ny i Norge og ny på skolebenken. Jeg viste dem programmet og vi jobbet ei stund med at de skulle klare å logge seg inn (det er ofte det vanskeligste). Etter ei stund kunne jeg se i loggen at denne damen jobbet hjemme. Hun ble så glad i Aski Raski. Hun lærte å avkode med god hjelp av programmet. Hun ble ikke den raskeste, men den mest nøyaktige leseren vi hadde i gruppa. I dag gjør hun gode fremskritt og imponerer stort. Dette var første gangen vi prøvde Aski Raski hos oss og det ga oss lærere motivasjon til å jobbe videre med dette i nye grupper.

Vi bruker blant annet Aski Raski på storskjerm og jobber med lyder sammen. Korlesing, stavelsesdeling og enkle lyder. De sitter også med hver sin IPad med egen bruker og jobber individuelt. Da går læreren rundt og veileder dem hvor de burde jobbe og hjelper dem. Noen trenger mye støtte og andre synes det er best å få jobbe i fred.

For våre deltakere kan det være vanskelig å finne frem, de kan plutselig sitte å jobbe med noe som er langt over deres nivå når de egentlig skal jobbe med bare enkle stavelser eller lyder.

Vi setter pris på innspill på hva som kunne vært utbedret videre i programmet. Janne Kathrin etterlyser en enklere måte å finne frem i oppgaver på. Læringsstier er vår nyeste funksjonalitet, og vi mener at dette vil løse hennes utfordring på en god måte. Det vil foreligge ferdige stier, samt mulighet for å redigere og lagre disse, og tildele til enkeltelever eller grupper. Man kan også opprette helt egne stier fra bunn. Klikk her for en kort veiledningsvideo.