Nye Aski Raski ble utviklet i perioden 2016-2017

Aski Raski fungerer nå endelig på alle datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett som er tilknyttet internett, både på skolen og hjemme. Og nå trenger du heller ikke installere noe! Alt dette vet vi har vært etterlengtet.

Full overhaling – også på innhold

Og det er ikke bare det tekniske som har blitt bedre. Siden høsten 2016 har Aski Raski gjennomgått store overhalinger også på innholdet. Hver uke i utviklingsperioden som gikk ut 2017 så man endringer i programmet. Vi la til lyd, og vi laget mange interaktive oppgaver og spill. Programmet er også utviklet på nynorsk, og alle lyder er lest inn på både østlands- og vestlandsdialekt.

Kort fortalt har vi tatt med alt det gamle innholdet, gjennomgått alle tekster og alle ord, lagt til mye nytt – og flyttet det hele over på nett.

Gratis prøvelisens

Alle kan prøve nye Aski Raski gratis i en periode. Du kan bestille dette her: https://askiraski.no/bestill-provelisens/

Hør, finn, skriv og les

Vi vil at at Aski Raski skal bli et enda bedre verktøy i lesetreningen. Derfor har vi blant annet lagt lyd til ordene. Vi har også utviklet interaktive øvelser og spill – og mer til.

Best mulig – og da trengs gode hjelpere

Gjennom utviklingsperioden har vi fått hjelp av mange engasjerte lærere både fra skoler og voksenopplæring. Disse har bidratt med uvurderlige tilbakemeldinger på jobben vi har gjort.

Prosjektet har også fått støtte fra Innovasjon Norge og SkatteFUNN, noe vi både er stolte og glade for.

Vi er også veldig glade for alle som har engasjert seg i utviklingen! Dette har gitt programmet en unik mulighet til å bli best mulig – og det er akkurat dit vi vil. Aski Raski skal være et best mulig verktøy i lesetreningen.

Store investeringer

Vi har investert mye for å kunne gjennomføre dette store løftet. Konsulentselskapet Webstep har bidratt med rådgivning, prosjektledelse, UX-bistand og alt det tekniske. På idefabrikken Tinfabriken  har Ellen Tveita Design og idémaker tilfellet.torgersen sittet. De har blant annet gjort grafisk design, gitt kommunikasjonsbistand og stått for lydinnspilling.