Nye Aski Raski utvikles i perioden 2016-2018

Aski Raski vil endelig fungere på alle datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett som er tilknyttet internett, både på skolen og hjemme. Og nå trenger du heller ikke installere noe! Alt dette vet vi har vært etterlengtet.

Full overhaling – også på innhold

Og det er ikke bare det tekniske som blir bedre. Siden høsten 2016 har Aski Raski gjennomgått store overhalinger også på innholdet. Hver uke i utviklingsperioden fram til 1.1.2018 vil man kunne se endringer i programmet. Vi legger til lyd, og vi lager mange interaktive oppgaver og spill. I løpet av 2017 vil programmet også utvikles på nynorsk, og alle lyder leses inn på både østlands- og vestlandsdialekt.

Kort fortalt tar vi med alt det gamle innholdet, gjennomgår alle tekster og alle ord, legger til mye nytt – og flytter det hele over på nett.

Gratis prøvelisens ut 2017

Alle kan prøve nye Aski Raski gratis i 2017. Du kan bestille dette her: http://askiraski.no/bestill-proveversjon/

Hør, finn, skriv og les

Vi vil at at Aski Raski skal bli et enda bedre verktøy i lesetreningen. Derfor legger vi blant annet lyd til ordene. Vi utvikler også interaktive øvelser og spill – og mer til.

Best mulig – og da trengs gode hjelpere

Gjennom utviklingsperioden har vi fått hjelp av mange engasjerte lærere både fra skoler og voksenopplæring. Disse har bidratt med uvurderlige tilbakemeldinger på jobben vi har gjort.

Prosjektet har også fått støtte fra Innovasjon Norge og SkatteFUNN, noe vi både er stolte og glade for.

Vi er også veldig glade for alle som engasjerer seg i utviklingen! Dette gir programmet en unik mulighet til å bli best mulig – og det er akkurat dit vi vil. Aski Raski skal være et best mulig verktøy i lesetreningen.

Store investeringer

Vi investerer mye for å kunne gjennomføre dette store løftet. Konsulentselskapet Webstep bidrar med rådgivning, prosjektledelse, UX-bistand og alt det tekniske. På idefabrikken Tinfabriken sitter Ellen Tveita Design og idémaker tilfellet.torgersen. De har blant annet gjort grafisk design, gitt kommunikasjonsbistand og stått for lydinnspilling.